Senaste numret
Förord
Kalendariet
Prenumerera
Äldre nummer
Om Karavan
Människosaker
Indiska Biblioteket
Kontakta oss
Start
Äldre nummer att beställa Från år [17] [16] [15] [14] [13] [12] [11] [10] [09] [08] [07] [06] [05] [04] [03] [02] [01] [00]
Nr 1 - 2016   Vårnummer
Dagar i Jaipur: reportage från Asiens största litteraturfestival. Rader med rödmyror - dikter av den Sverigeaktuella Meena Alexander. Hur ser litteraturscenen i Botswana ut? TEMA med dikter av Barolong Seboni och TJ Dema, en uppsluppen novell av Lauri Kubuitsile. Dessutom: novell om att fånga valfisk av Eraclio Zepeda, porträtt av Ernesto Sabato - argentinaren som skrev lönnfackets, tunnelns och kloakens litteratur.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Nr 2 - 2016 Sommarnummer
TEMA Edwidge Danticat och alla historier som väntar på att berŠttas. En författare som rör sig mellan platser, mellan språk. Läs hennes berättelse "Brudklänningssömmerskan" och essän "Att skapa under fara". I serien Författarfränder inspireras Kristina Sandberg av Jamaica Kincaid och hennes djärva, sköna språk. Fredrik Olsson skriver om de papperslösas litteratur och i vår nyöversatta novell av Jorge Franco drömmer Reina och Marlon från Colombia om ett bättre liv i USA. Dessutom: Omläsning av Ben Okri, musiktips för såväl party som meditation och sommartävling med litterära citat.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Nr 3-4 - 2016   Stort nummer om förbjuden kärlek!
Vad skulle litteraturen vara utan berättelserna om de älskande som slåss mot oöverkomliga hinder? I det nya numret fördjupar vi oss i ett av världslitteraturens mest fängslande teman. Ett tema som berättar oändligt mycket om olika tiders samhällsklimat, men som också innehåller romantik, erotiska förvecklingar och drama.

Ur innehållet: "Pakten blir inte bruten ens när en gång vi dör" - kärleksdiktning från Arabiska halvön, noveller av Samanta Schweblin och Alex Smith, dikter av Adonis, indisk feministisk klassiker sedd ur dagens perspektiv, Nuruddin Farah porträtterad av Elise Karlsson, hunger, hat och hämnd i Su Tongs roman Ris.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 99:-
Jag vill beställa:
Nr 1 - 2016     Antal  st
Nr 2 - 2016     Antal  st
Nr 3-4 - 2016     Antal  st


Porto tillkommer
Glöm inte namn och adress:
Namn
Adress
Postnr, ort   
E-post
© Karavan | Box 17131 104 62 Stockholm | Foto: Mikael Lindström Webb: Helena Anderhag